Noutăţi


Listă câştigători Bursele Telekom ediţia 2022-2023


În urma jurizării au fost desemnaţi cei 10 câştigători care vor beneficia de o bursă lunară pe parcursul a 6 luni de studii.

Aceştia sunt:

1. Apostol Ilie-Daniel

2. Bogdan Ana-Maria

3. Gall Ştefania

4. Ghinea Andreea-Nicola

5. Hudişteanu Mihaela

6. Negoescu Divia Petra

7. Nicula Maria-Cristina

8. Şerban Iustinian-Bogdan

9. Gasan Carol Luca

10. Voicilă Ionuţ-Marius

 

Le mulţumim tuturor candidaţilor pentru interesul acordat!



Lista finalişti Bursele Telekom 2022-2023


Avand in vedere timpul indelungat de raspuns al candidatilor, lista cu finalistii a suferit intarzieri. Ne pare rau pentru inconveniente. Prin programul “Bursele Telekom”,zece studenţi cu rezultate academice excepţionale vor beneficia de câte o bursă anuală. Cei 20 studenţi finalişti care s-au calificat pentru următoarea etapă, cea de interviuri online, sunt:

  1. APOSTOL ILIE-DANIEL
  2. BENO ÁKOS
  3. BOGDAN ANA-MARIA
  4. STEOPOAIE VLAD-DORIN
  5. CUCULEANU CRISTIAN-DAVID
  6. GALL STEFANIA
  7. VLAD RARES-ANDREI
  8. GHINEA ANDREEA-NICOLA
  9. GRAJDAN MIHAELA
  10. HUDISTEANU MIHAELA
  11. MURARESCU CARMEN-MARIA
  12. NEGOESCU DIVIA PETRA
  13. NICULA MARIA-CRISTINA
  14. POPA BIANCA DANIELA
  15. PURCAREATA MANUEL-MARIAN
  16. RATA OVIDIU
  17. SERBAN IUSTINIAN BOGDAN
  18. TAKACS ROBERT
  19. GASAN CAROL LUCA
  20. VOICILA IONUT-MARIUS

 

Dintre cei 20 finalişti, 10 vor fi desemnaţi câştigători pe 13 decembrie 2022.



ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CANDIDAȚI !


Pentru etapa a doua a concursului şi pentru a evita descalificarea, rugăm toţi candidaţii să aibă pregătite documentele de mai jos până în data de 9 decembrie:

 

⦁ Actul de identitate –pentru verificarea identitatii candidatului;

⦁ Adeverinta de student in care sa fie precizata facultatea, anul de studiu in care studentul este admis si notele de admitere in facultate;

⦁ Diplome care atesta participarea la concursuri, olimpiade, activitati extrascolare, activitati antreprenoriale etc.;

⦁ Documente care sa ateste implicarea in activitati in beneficiul comunitatii;

⦁ Documente din care sa reiasa daca studentul beneficiaza de alta/alte burse din partea altei societati, organizatii sau institutii de stat sau daca are venituri din stagiaturi - daca este cazul;

 

Vă mulţumim şi mult succes!



Te poţi înscrie la Bursele Telekom până la data de 6 decembrie, ora 23:59!


Poţi fi şi tu unul dintre cei 10 bursieri performanţi!

 

Pentru înscriere completează formularul de aplicaţie până marţi, 6 decembrie.

Dacă te numeri printre cei 20 finalişti, te vom contacta în data de 9 decembrie!

Mult succes!



Telekom Mobile a lansat cea de-a douăsprezecea ediţie a programului „Bursele Telekom”


Comunicat de presă

4 noiembrie 2022

Bucureşti

 

  •  Telekom Mobile continuă sa se implice în formarea tinerei generaţii, în susţinerea educaţiei şi a performanţei tinerilor;
  •  În cei 12 ani de la lansarea programului „Bursele Telekom”, au aplicat peste 2.300 de studenţi, iar 120 dintre aceştia au beneficiat de sprijin financiar de peste 400.000 de euro oferiţi prin burse lunare;
  • Programul de responsabilitate socială „Bursele Telekom” se adresează studenţilor din anul I al instituţiilor de învăţământ superior de stat din România, tineri cu rezultate şcolare foarte bune şi care s-au făcut remarcaţi prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat;
  • 10 studenţi cu potenţial de lideri şi pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studii vor beneficia de câte o bursă lunară acordată pentru perioada ianuarie – iunie 2023.

Telekom Mobile anunţă lansarea celei de-a douăsprezecea ediţii a programului „Bursele Telekom”, prin care urmăreşte să identifice şi să susţină financiar 10 tineri cu rezultate academice excepţionale. Programul este deschis studenţilor admişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, aflaţi în anul I, învăţământ la zi, profil real, la una dintre specializările: automatică şi calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei.

Susţinerea financiară este egală cu salariul minim pe economie în vigoare în perioada ianuarie – iunie 2023, lunar, pentru fiecare student (actualmente, valoarea acestuia este de 2.550 de lei brut).

“Sperăm ca investiţia de peste 400.000 de euro aferentă Burselor Telekom din toţi aceşti ani a sprijinit tineri performanţi şi ambiţioşi să îşi maximizeze potenţialul în România. În contextul actual, educaţia se bazează pe technologii smart şi inovaţie. Tinerii de azi stăpânesc foarte bine tehnologia şi reprezintă, de fapt, unul dintre motoarele evoluţiei acesteia. Acum, mai mult ca oricând, ne dorim să fim alături de studenţii români şi să îi ajutăm să îşi perfecţioneze abilităţile din zona STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică). Ne dorim să continuăm să fim partenerul lor pe drumul către succes”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director, Telekom Mobile. Competiţia „Bursele Telekom” este organizată în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui formular de înscriere pe website-ul www.burseletelekom.ro . În această etapă vor fi selectaţi 20 finalişti, care se vor califica în etapa a doua - participarea la un interviu online, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 10 burse. Această ediţie „Bursele Telekom” se desfăşoară în perioada 3 noiembrie 2022 – 13 decembrie 2022, astfel:

  • 3 noiembrie 2022, ora 08:00 – 24 noiembrie 2022, ora 23.59 - înscrierea candidaţilor pe website-ul www.burseletelekom.ro;
  • 9 decembrie 2022 - anunţarea celor 20 finalişti;
  • 12-13 decembrie 2022 – sesiunea de interviuri online cu juriul „Bursele Telekom”;
  • 13 decembrie 2022 – anunţarea celor 10 studenţi câştigători.

Juriul „Bursele Telekom” este format din profesionişti din domeniul comunicării şi cadre didactice universitare de specialitate, astfel: Andreea Voinea - Director Executiv Resurse Umane, Banca Comercială Română, Cristina Bazavan - Jurnalist, Emil Cazacu - Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Mihaela Perianu - Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti, România şi Ruxandra Vodă - Director Comunicare, Telekom Mobile.

„Bursele Telekom” este un program de responsabilitate corporativă al Telekom Mobile, organizat cu scopul de a identifica tineri cu potenţial de lideri, pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studiu, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte bine stabilite, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. Programul a fost lansat în anul 2010 şi a susţinut în decursul anilor, studenţi cu performanţe deosebite în domeniul lor de studiu. Până în prezent, 120 bursieri, studenţi la universităţi de prestigiu din România, au beneficiat de susţinere financiară din partea Telekom Mobile. Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.

 

*** CONTACT: TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS S.A. Corporate Communication

E-mail: mediarelations_tkrm@telekom.ro 



Au început înscrierile la Programul Bursele Telekom, Ediţia 2022-2023!


3 noiembrie 2022

Tinerii performanţi pot aplica la Bursele Telekom, programul care oferă sprijin financiar pe parcursul a 6 luni pentru 10 studenţi cu rezultate deosebite.

Participanţii se pot înscrie în cadrul concursului până la data de 24 noiembrie 2022, ora 23:59 prin completarea formularului de aplicaţie.



Telekom lansează proiectul Futureproof pentru a sprijini Generaţia Z în explorarea viitoarelor oportunităţi de carieră


Telekom lansează proiectul Futureproof pentru a sprijini Generaţia Z în explorarea viitoarelor oportunităţi de carieră

1. Proiectul Futureproof este o platformă de sprijin (futurefeed.telekom.com/ro-RO) care îşi propune să inspire şi să susţină tinerii din Generaţia Z în a identifica oportunităţi viitoare de carieră şi a descoperi abilităţi pe care nu le-au valorificat până în acest moment.

2. Cercetările efectuate de Telekom relevă faptul că tinerii din Generaţia Z sunt îngrijoraţi cu privire la perspectivele lor viitoare, peste 54% dintre aceştia fiind nesiguri în privinţa viitoarei lor cariere.

3. Proiectul Futureproof a fost dezvoltat în colaborare cu personalităţi din rândul Generaţiei Z şi cu experţi din zona de HR. Proiectul are în centru o platformă digitală gratuită, pentru orientarea vocaţională a tinerilor în vederea identificării unor potenţiale domenii pentru o viitoare carieră.

În Europa, mai mult de 1 din 2 tineri din Generaţia Z este îngrijorat pentru viitorul său, care a fost influenţat puternic de pandemia de Coronavirus. Proiectul Futureproof, lansat în 10 ţări ale Grupului Deutsche Telekom, printre care şi România, îşi propune să susţină Generaţia Z şi să valorifice puterea instrumentelor digitale pentru a ajuta generaţia viitoare în drumul către un viitor de succes. Este o platformă de sprijin care a fost dezvoltată pentru a demonstra potenţialul uriaş al Generaţiei Z şi pentru a-i inspira pe tineri să identifice oportunităţi pentru viitoarele cariere, dar şi să descopere abilităţi pe care ei nu le-au valorificat încă.

Proiectul Futureproof a fost dezvoltat în parteneriat cu personalităţi din rândul Generaţiei Z, dar şi cu un grup de experţi în HR. Acesta are drept scop conectarea utilizatorilor şi oferirea unui acces facil la o serie de materiale inspiraţionale şi instrumente pentru descoperirea abilitaţilor necesare în conturarea viitoarei cariere. Proiectul este susţinut de Billie Eilish, câştigătoarea a şapte premii GRAMMY.

„Viitorul pare nesigur”, spune Billie Eilish, „dar sunt întotdeauna inspirată de ceea ce generaţia noastră este capabilă să realizeze în faţa provocărilor”.

Într-o lume post-pandemică, generaţia următoare se confruntă cu multe incertitudini: de natură culturală, socială şi economică. Cercetările* lansate de Telekom arată că, în Europa, 61% dintre respondenţi (tineri din Generaţia Z) sunt îngrijoraţi de viitorul lor loc de muncă şi de perspectivele de carieră. 54% nu sunt siguri ce tipuri de cariere vor exista în viitor, 43% dintre ei spunând că nu sunt siguri dacă au calităţile necesare pentru a reuşi în carieră.

"Telekom Romania a fost întotdeauna alături de tineri şi a susţinut, prin intermediul iniţiativelor, programelor şi parteneriatelor sale strategice, dezvoltarea tinerei generaţii de profesionişti. În contextul actual, mai mult ca oricând, ne dorim să venim în ajutorul Generaţiei Z cu instrumente digitale care să îi ajute pe tineri să identifice oportunităţi de dezvoltare profesională şi să îşi transforme pasiunile şi abilităţile individuale în atuuri pentru viitor," afirmă Andreas Elsner, Chief Commercial Officer Residential Marketing & National Sales Telekom Romania.

"Gen Z păşeşte într-o piaţă a muncii care a fost şi va continua să fie schimbată fundamental atât din cauza pandemiei COVID-19, cât şi datorită transformării şi inovaţiilor digitale." explică Ulrich Klenke, Chief Brand Officer la Deutsche Telekom. „Considerăm că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să îi ajutăm să profite de oportunităţile pe care le întâlnesc şi să învingă provocările cu care se confruntă. Vrem să le arătăm că dacă au o pasiune, cu siguranţă au un viitor.”

În centrul Proiectului Futureproof se află un instrument digital cu acces gratuit (futurefeed.telekom.com/ro-RO) care ajută Generaţia Z să înţeleagă mai bine abilităţile şi modul în care acestea sunt conectate la oportunităţile viitoare de carieră. Platforma foloseşte modelul RIASEC (personalitate vocaţională) pentru a-i inspira pe tinerii utilizatori să identifice oportunităţi viitoare pentru cariera lor. Instrumentul îi ajută pe tineri să înţeleagă cum pasiunile, abilităţile, talentele şi personalitatea lor contribuie fundamental la formarea lor profesională şi în alegerea celei mai bune modalităţi de a folosi aceste atribute personale în carierele lor viitoare. Spre deosebire de serviciile existente, instrumentul Futureproof prezintă o perspectivă unică asupra Generaţiei Z, identificând tendinţele şi schimbările importante din piaţa muncii şi oferind noi perspective printr-o experienţă personalizată şi construită după principiile gamificării.

Alături de acest instrument, hub-ul online al Proiectului Futureproof pune la dispoziţia tinerilor resurse utile create de experţii Deutsche Telekom, dintre care menţionăm: informaţii şi sfaturi despre cum să construim un CV, cum să ne pregătim pentru un interviu de angajare sau cum să ne consolidăm prezenţa în social media. Fiind cel mai valoros brand de telecomunicaţii din Europa, Deutsche Telekom este dedicat susţinerii tinerilor prin intermediul unei game variate de iniţiative precum programe de învăţământ dual dedicate studenţilor şi tinerilor care fac primii paşi în carieră, resurse privind dezvoltarea lor profesională şi oportunităţile de angajare, programe adaptate tinerilor şi regiunilor şi mediilor din care aceştia provin.

Deutsche Telekom lansează o campanie internaţională dedicată Generaţiei Z şi un scurtmetraj optimist care invită tinerii să aleagă utopia în locul distopiei şi să aibă încredere că pasiunea lor poate fi monetizată. Creat de Saatchi & Saatchi, Londra, filmul transmite un mesaj optimist şi evidenţiază oportunităţile de carieră care vor evolua în mod natural din pasiunile actuale ale acestei generaţii. Acţiunea filmului are loc în 2021 unde protagoniştii, un grup de tineri, pot vedea fragmente din viitor şi reuşesc, astfel, să obţină o perspectivă asupra modului în care ei (şi lumea din jurul lor) s-au schimbat ca o consecinţă a faptului că şi-au urmat pasiunile. Regizat de Rollo Jackson, scurtmetrajul creează o lume fictivă plină de speranţă şi deschisă tuturor posibilităţilor. Superstarul Billie Eilish apare ca personaj episodic în acest scurtmetraj, a cărui coloană sonoră o şi semnează, cu melodia „My Future”. Campania se va derula pe diverse canale de social media, printre care Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok şi Spotify.

În 2020, Telekom a colaborat cu Billie Eilish pentru a aduce în lumina reflectoarelor puterea şi potenţialul conectivităţii şi tehnologiei care se află în mâinile tinerilor. Acum, mai mult ca oricând, Telekom doreşte să se asigure că tinerii au access şi constribuie în mod egal la viaţa socială, economică şi culturală. Proiectul Futureproof reprezintă pasul următor al misiunii Telekom prin care sprijină această generaţie şi viitorul ei profesional.

Mai multe informaţii sunt disponibile aici: www.telekom.com/projectfutureproof

Platforma online Futureproof dedicată tinerilor este disponibilă aici: futurefeed.telekom.com/ro-RO

Vizionaţi video-ul campaniei aici: https://youtu.be/NlHcgih86GI

*Cercetarea a fost efectuată în aprilie 2021 de Kantar, München, în numele Deutsche Telekom. A fost intervievat un eşantion de 4.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani.



Telekom Romania anunţă câştigătorii programului „Bursele Telekom”, ediţia a XI-a


Într-un context în care educaţia depinde mai mult ca niciodată de tehnologie, iar procesul de predare şi învăţare a trebuit să fie adaptat într-un timp extrem de scurt la distanţarea fizică impusă de pandemie, Telekom Romania continuă să susţină performanţa prin intermediul programului de responsabilitate socială ,,Bursele Telekom” şi anunţă câştigătorii celei de-a unsprezecea ediţii. Astfel, zece studenţi cu rezultate academice excepţionale la discipline cu profil real, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat, vor primi câte o bursă lunară în valoare de 2.230 de lei. Aceasta va fi oferită în perioadele ianuarie - iunie şi octombrie - decembrie 2021. 

În competiţie s-au înscris 162 de studenţi admişi în instituţii de învăţământ superior de stat din România, în anul I, învăţământ la zi, la una dintre specializările: automatică şi calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei. Astfel, în urma etapelor de jurizare, au fost desemnaţi zece câştigători:

1. Asavei Andrei-Nicolae

2. Burduşa Petru-Robert

3. Buzea Alexandru-Mihai-Iulian

4. Gliga-Hambeţ Maria

5. Lavric Mihail

6. Mihai Radu-Ioan

7. Murariu Alexandra

8. Ploscar Andreea-Alina

9. Ştefan Alexandra-Maria

10. Tîrziu Andrei Nichita 

“Câştigătorii de anul acesta sunt zece tineri dornici să obţină rezultate deosebite în specializarea pentru care se pregătesc şi să contribuie prin performanţele lor la schimbarea societăţii româneşti. Îi felicităm pe toţi studenţii care s-au înscris în program, le urăm mult succes câştigătorilor de anul acesta şi le mulţumim tuturor universităţilor, asociaţiilor studenţeşti şi jurnaliştilor care au promovat programul nostru şi anul acesta”, declară Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director, Telekom Romania. 

Juriul „Bursele Telekom”, ediţia 2020-2021 a fost format din profesionişti din domeniul comunicării şi cadre didactice universitare de specialitate: Emil Cazacu - Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Mihaela Perianu - Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti şi Integrated Communication Director, Graffiti BBDO România şi Ruxandra Vodă – Corporate Communications Director, Telekom Romania.

Anul acesta, 13 universităţi de profil din ţară au ajutat la promovarea şi popularizarea iniţiativei Bursele Telekom în rândul studenţilor: Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică; Academia de Studii Economice din Bucureşti – Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca - Facultatea de Automatică şi Calculatoare; Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi – Facultatea Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică; Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Facultatea de Matematică; Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi – Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei; Universitatea din Oradea – Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei; Universitatea din Petroşani – Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică; Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti – Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Ştiinţe; Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava – Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor; Universitatea de Vest din Timişoara – Facultatea de Matematică şi Informatică; Universitatea Politehnica Timişoara – Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Datorită calităţii remarcabile a aplicaţiilor, compania a acordat în acest an zece burse. Telekom Romania susţine şi încurajează performanţa tinerilor în educaţie prin intermediul programului de responsabilitate socială „Bursele Telekom”. De la lansarea acestuia în anul 2010 şi până în prezent, aproximativ 2.500 de studenţi cu performanţe notabile s-au înscris în competiţie, iar 125 dintre aceştia au beneficiat de burse oferite de Telekom. Peste 440.000 de euro reprezintă susţinerea financiară oferită de Telekom Romania câştigătorilor celor 11 ediţii ale programului. Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.



Finalişti Bursele Telekom 2020-2021


Finalişti Bursele Telekom 2020-2021

Prin programul “Bursele Telekom”, cinci studenţi cu rezultate academice excepţionale vor beneficia de câte o bursă anuală.

Cei 10 studenţi finalişti care s-au calificat pentru următoarea etapă, cea de interviuri online, sunt:

  1. ASAVEI ANDREI-NICOLAE
  2. BURDUSA PETRU-ROBERT
  3. BUZEA  ALEXANDRU-MIHAI-IULIAN
  4. GLIGA-HAMBET MARIA
  5. LAVRIC MIHAIL
  6. MIHAI RADU-IOAN
  7. MURARIU ALEXANDRA
  8. PLOSCAR ANDREEA ALINA
  9. STEFAN ALEXANDRA-MARIA
  10. TIRZIU ANDREI NICHITA

Dintre cei 10 finalişti, 5 vor fi desemnaţi câştigători, pe 8 decembrie 2020.



Telekom Romania anunţă câştigătorii celei de-a zecea ediţii a programului „Bursele Telekom”


Telekom Romania oferă burse de studiu celor cinci câştigători ai celei de-a zecea ediţii a programului de responsabilitate socială „Bursele Telekom”. Cei cinci studenţi cu rezultate academice excepţionale la discipline cu profil real, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat, vor primi câte o bursă lunară în valoare de 2.230 de lei, în perioadele ianuarie - iunie şi octombrie - decembrie 2020. 

În competiţie s-au înscris 137 de studenţi admişi în instituţii de învăţământ superior de stat din România, în anul I, învăţământ la zi, la una dintre specializările: automatică şi calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei. Dintre aceştia, juriul a ales 10 finalişti pentru etapa de interviu, în urma căreia au fost desemnaţi cei 5 câştigători:

 

  1. Iancu George – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti
  2. Nelega Raluca – Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
  3. Toma Sebastian-Antonio – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehică din Cluj-Napoca
  4. Sima Maria-Cristina – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti
  5. Stanca Adelin-Nicolae – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti

 

„Anul acesta marchează un deceniu de când Telekom sprijină performanţa tinerilor din România prin intermediul programului Bursele Telekom. De la an la an, programul, prin calitatea şi obiectivele urmărite, a atras tot mai mulţi studenţi cu rezultate academice excepţionale, dornici de a-şi construi o carieră în domeniul ştiinţelor exacte. Suntem onoraţi să primim votul de încredere al acestora prin înscrierea în competiţie şi, în acelaşi timp, impresionaţi de responsabilitatea şi spiritul civic de care dau dovadă, precum şi de dorinţa de a inova şi de a digitaliza societatea românească”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director, Telekom Romania.

 

Juriul „Bursele Telekom”, ediţia 2019-2020 a fost format din profesionişti din domeniul comunicării şi cadre didactice universitare de specialitate: Cristina Bazavan - Blogger, jurnalist Europa FM, Radio 21, Emil Cazacu - Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Mihaela Perianu - Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti şi Integrated Communication Director, Graffiti BBDO România şi Ruxandra Vodă – Corporate Communications Director, Telekom Romania.

Telekom Romania susţine şi încurajează performanţa tinerilor în educaţie prin intermediul programului de responsabilitate socială „Bursele Telekom”. De la lansarea în anul 2010 şi până în prezent, peste 2.300 de studenţi cu performanţe notabile s-au înscris în competiţie, iar 115 dintre aceştia au beneficiat de burse oferite de Telekom. Peste 400.000 de euro reprezintă susţinerea financiară oferită de Telekom Romania câştigătorilor celor 10 ediţii ale programului. Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.



Finalişti Bursele Telekom 2019-2020


Prin programul “Bursele Telekom”, cinci studenţi cu rezultate academice excepţionale vor beneficia de câte o bursă anuală.

Cei 10 studenţi finalişti care s-au calificat pentru următoarea etapă, cea de interviuri, sunt:

1. IANCU GEORGE
2. LUP LUCIA
3. MAXIM TIBERIU
4. MIHĂILĂ GABRIEL
5. NELEGA RALUCA
6. SIMA MARIA-CRISTINA
7. STANCA ADELIN-NICOLAE
8. TOMA SEBASTIAN-ANTONIO
9. TUDORESCU ALEXANDRA-NATALIA
10. VÎRTAN RĂZVAN-NICOLAE

Dintre cei 10 finalişti, 5 vor fi desemnaţi câştigători, pe 14 ianuarie 2020.

 

 



Telekom Romania anunţă cea de-a zecea ediţie a programului „Bursele Telekom”, prin care susţine performanţa tinerilor în educaţie


 

 

Comunicat de presă

 

18 noiembrie 2019

Bucureşti

 

 

Telekom Romania anunţă cea de-a zecea ediţie a programului „Bursele Telekom”, prin care susţine performanţa tinerilor în educaţie

 

  • Ediţia aniversară marchează un deceniu de la lansarea programului „Bursele Telekom”, timp în care compania s-a implicat activ în sprijinirea tinerilor cu rezultate academice excepţionale;
  • Peste 2.200 de aplicanţi, peste 400.000 de euro oferiţi prin burse lunare, 110 studenţi beneficiari ai sprijinului financiar acordat de Telekom Romania, de la lansarea programului şi până în prezent;
  • Ediţia a zecea a programului „Bursele Telekom” se adresează studenţilor din anul I ai unei instituţii de învăţământ superior de stat din România, învăţământ la zi, profil real;
  • 5 studenţi vor beneficia de câte o bursă lunară în valoare de 2.080 de lei, acordată în perioadele ianuarie – iunie şi octombrie – decembrie 2020.

 

Telekom Romania anunţă lansarea celei de-a zecea ediţii a programului „Bursele Telekom”, prin care urmăreşte să identifice şi să susţină financiar 5 tineri cu rezultate academice excepţionale. Programul este deschis studenţilor admişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, aflaţi în anul I, învăţământ la zi, profil real, la una dintre specializările: automatică şi calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei. Susţinerea financiară este în valoare de 2.080 de lei lunar pentru fiecare student, sumă acordată în perioadele ianuarie – iunie şi octombrie – decembrie 2020.

 

Programul „Bursele Telekom” se înscrie în seria iniţiativelor Telekom Romania pentru sprijinirea educaţiei şi digitalizarea societăţii, în contextul în care România înregistrează un deficit în privinţa specialiştilor TIC încadraţi în muncă, ocupând locul 27 din cele 28 de state membre ale UE în cadrul Indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI). Doar 2,1% specialişti TIC sunt încadraţi în muncă, faţă de media UE de 3,7%, şi doar 29% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16-74 de ani au competenţe digitale de bază, aproape la jumătate faţă de nivelul UE (57% în ansamblu).

 

„De 10 ani Telekom Romania susţine şi încurajează performanţa tinerilor în educaţie prin intermediul programului Bursele Telekom. De la lansarea programului, peste 2.200 de studenţi cu rezultate academice excepţionale ne-au acordat încrederea lor şi s-au înscris în competiţie, iar 110 dintre aceştia au beneficiat de susţinere financiară din partea Telekom.

Suntem convinşi că cei peste 400.000 de euro alocaţi burselor au reprezentat o investiţie necesară pentru ca aceşti tineri să aibă şansa de a-şi maximiza potenţialul în România. Ne dorim ca programul Bursele Telekom să continue să ofere viitorilor lideri şansa de a-şi urma pasiunea pentru domeniul studiat, să fim partenerul şi sprijinul de care au nevoie la început de drum”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director, Telekom Romania.

 

Competiţia „Bursele Telekom” este organizată în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui formular de înscriere către Telekom Romania, pe website-ul www.burseletelekom.ro. În această etapă vor fi selectaţi 10 finalişti, care se vor califica în etapa a doua, participarea la un interviu, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 5 burse.

 

A zecea ediţie a programului „Bursele Telekom” se desfăşoară în perioada 18 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, astfel:

  • 18 noiembrie 2019, ora 08:00 – 15 decembrie 2019, ora 23.59       - înscrierea candidaţilor pe website-ul www.burseletelekom.ro;
  • 10 ianuarie 2020 - anunţarea celor 10 finalişti;
  • 14 ianuarie 2020 – sesiunea de interviuri cu juriul „Bursele Telekom”;
  • 15 ianuarie 2020 – anunţarea celor 5 studenţi câştigători.

 

Juriul „Bursele Telekom” este format din profesionişti din domeniul comunicării şi cadre didactice universitare de specialitate, astfel: Cristina Bazavan - Blogger, jurnalist Europa FM, Radio 21, Emil Cazacu - Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Mihaela Perianu - Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti şi Integrated Communication Director, Graffiti BBDO România şi Ruxandra Vodă – Corporate Communications Director, Telekom Romania.

 

„Bursele Telekom” este un program de responsabilitate corporativă al Telekom Romania, organizat cu scopul de a identifica tineri cu potenţial de lideri, pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studiu, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte bine stabilite, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. Programul a fost lansat în anul 2010 şi a susţinut an de an studenţi cu performanţe deosebite în domeniul lor de studiu. Până în prezent, 110 bursieri, studenţi la universităţi de prestigiu din România, au beneficiat de susţinere financiară din partea Telekom. Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.

 

*

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienţi.

Soluţiile noastre deschid o lume infinită de oportunităţi de a împărtăşi cele mai frumoase şi emoţionante experienţe cu familia, prietenii, colegii şi cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogăţim vieţile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe şi mobile, tehnologii de ultimă generaţie 4G, fibră optică, precum şi Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experienţă de divertisment, cu acces la conţinut exclusiv şi de calitate, pe toate ecranele, şi funcţionalităţi interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluţii complete de comunicaţii şi IT&C. Reţeaua noastră conectează oameni, maşini şi conţinut, pentru un viitor mai bun, mai sigur şi mai simplu.

Telekom Romania este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi COSMOTE România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

***

 

CONTACT:

TELEKOM ROMANIA

TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS S.A.

TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS S.A.

Corporate Communication

E-mail: mediarelations@telekom.ro

 

 



Câştigători Bursele Telekom 2018


Iată care sunt cei 5 bursieri care ne-au surprins prin gândire logică, pasiune, creativitate, spirit antreprenorial şi determinarea de a reuşi în carieră şi de a-şi continua studiile. Aceştia vor beneficia de câte o bursă lunară în valoare de 1.900 de lei, acordată în perioadele ianuarie-iunie şi octombrie-decembrie 2019:

 

  1.  Măgureanu Livia
  2.  Milcu Ana-Maria
  3.  Petres Sara 
  4.  Şovea Ştefan
  5.  Drăghici Bogdan Gabriel

 

Ne bucurăm să susţinem generaţia care vrea şi care se implică, generaţia digitală, curioasă să trăiască bucuria descoperirii, inovatorii noştri de mâine.

 



Listă Finalişti Bursele Telekom 2018


Prin programul “Bursele Telekom”, cinci studenţi cu rezultate academice excepţionale vor beneficia de câte o bursă anuală. Susţinerea financiară este în valoare de 1.900 de lei lunar pentru fiecare student, sumă acordată în perioadele ianuarie – iunie şi octombrie – decembrie 2019.

Cei 10 studenţi finalişti care s-au calificat pentru următoarea etapă, cea de interviuri, sunt:

ANGHEL FLORIN-MIHAI

ARGINTARU TEODORA-ELENA

DRĂGHICI BOGDAN-GABRIEL

IANĂU ANDREI-IOAN

MĂGUREANU LIVIA

MILCU ANA-MARIA

PETRES SARA

PIRVULET MIHAI-DUMITRU

RADU TEODOR

ŞOVEA ŞTEFAN

Dintre cei 10 finalişti, 5 vor fi desemnaţi câştigători, pe 14 decembrie 2018.



Telekom Romania lansează a patra ediţie a proiectului Teimplici.ro, prin care susţine iniţiative de reducere a abandonului şcolar


Telekom Romania anunţă o nouă ediţie a concursului de proiecte Teimplici.ro, prin care îşi propune să identifice şi să finanţeze iniţiative ale organizaţiilor neguvernamentale care au ca scop reducerea abandonului şcolar în mediul urban.

Sub umbrela „Educaţie pentru o nouă generaţie’’, Teimplici.ro, ediţia 2018 îşi propune să ofere finanţări de până la 30.000 de euro pentru fiecare proiect selectat. Valoarea totală a finanţărilor acordate în cadrul ediţiei din acest an a proiectului este de 60.000 de euro.

„Din păcate, rata abandonului şcolar în România se menţine la cote ridicate, ceea ce face ca acest fenomen să fie una dintre marile provocări ale sistemului naţional de educaţie. În acest context, ne-am dorit ca prin ediţia de anul acesta a proiectului Teimplici să venim în sprijinul tinerilor care abandonează şcoala şi să contribuim la combaterea acestei tendinţe îngrijorătoare. Împreună cu ONG-urile selectate, vom sprijini adolescenţii cu vârste între 12 şi 20 de ani să îşi continue studiile. Pentru început ne vom concentra eforturile pe reducerea abandonului în mediul urban, dar ne dorim ca proiectul Teimplici să continue în această direcţie şi în viitor şi să atragă tot mai multe organizaţii care desfăşoară astfel de proiecte educaţionale, inclusiv în mediul rural, unde fenomenul abandonului şcolar este cu atât mai pregnant”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communication Director, Telekom Romania.

 

Organizaţiile neguvernamentale pot înscrie maximum două proiecte fiecare, pe platforma Teimplici.ro. Perioada de înscriere este 29 octombrie – 18 noiembrie 2018, ora 23.59.

 

Prin platforma Teimplici.ro vor fi finanţate proiecte care se desfăşoară pe teritoriul României, în mediul urban, şi care se adresează adolescenţilor şi tinerilor cu vârste între 12 şi 20 de ani. Un criteriu important de selecţie a proiectelor îl reprezintă utilizarea soluţiilor tehnologice sau introducerea de noi tehnologii pentru atingerea obiectivelor şi scalarea impactului (de exemplu, crearea de platforme educaţionale, aplicaţii mobile, cursuri online, consiliere online, cluburi educaţionale mobile).

Rezultatele aşteptate au în vedere comportamentul şi atitudinea elevilor faţă de şcoală, reducerea numărului de absenţe, creşterea performanţelor la învăţătură, ca premise pentru atingerea obiectivului final, respectiv reducerea ratei abandonului şcolar.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi despre criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile pe website-ul concursului, în secţiunea Regulament.

Proiectele vor fi evaluate în perioada 19 - 23 noiembrie 2018. Vor fi selectate 7 proiecte finaliste. În a doua etapă, în data de 7 decembrie 2018, cele 7 proiecte vor fi susţinute în faţa unui juriu şi vor fi anunţaţi câştigătorii concursului Teimplici.ro, ediţia 2018.

Mai multe informaţii despre proiectul Teimplici.ro sunt disponibile pe website-ul www.teimplici.ro.



Telekom Romania a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2017: Performanţa afacerii şi dezvoltarea digitală


Digitalizarea se află în centrul eforturilor noastre de dezvoltare durabilă şi asigurare a performanţei afacerii, fiind reflectată în implementarea proiectelor de Smart City, extinderea reţelelor FTTH şi 4G şi proiectele de Smart Education; 

În 2017 Telekom Romania a avut o contribuţie socială de 806.000 euro, a ajutat 173.000 de beneficiari şi a sprijinit 5.500 de persoane să îşi dezvolte abilităţile digitale;
Am reciclat 1.177 de tone de deşeuri generate de activităţile noastre şi am crescut eficienţa operaţiunilor privind consumul de energie şi emisia de CO2 cu 20% în raport cu traficul de date.
 

Telekom Romania a lansat raportul de sustenabilitate pentru anul 2017, care include informaţii detaliate despre performanţele companiei şi proiectele cheie care susţin eforturile noastre de dezvoltare durabilă. În fiecare an, raportul facilitează înţelegerea angajamentului de sustenabilitate al Telekom Romania şi evoluţia grupului de companii în direcţia sprijinirii procesului de digitalizare, a cauzelor sociale şi protejării mediului înconjurător.

 

Pentru a ne asigura că raportul nostru este în concordanţă cu cerinţele standardului internaţional de raportare de sustenabilitate GRI şi că toate aspectele şi informaţiile de materialitate au fost corect prezentate pe parcursul acestuia, am trecut printr-un proces de verificare şi am finalizat cu succes Serviciul GRI de Materialitate.

 

Digitalizarea se află în centrul eforturilor de sustenabilitate ale Telekom Romania, iar în ultimii ani grupul de companii a iniţiat numeroase proiecte care contribuie la creşterea calităţii vieţii românilor prin digitalizare. Iniţiativele Telekom Romania s-au concentrat pe incluziunea în sfera digitală a tuturor păturilor sociale, prin investiţii susţinute în modernizarea şi extinderea infrastructurii reţelelor de comunicaţii – fixe şi mobile, precum şi pe creşterea oportunităţilor de conectivitatea a cetăţenilor, prin lansarea de produse şi servicii la preţuri accesibile tuturor categoriilor de consumatori. Pe parcursul anului 2017 Telekom Romania a continuat implementarea proiectului Ro-Net prin care se urmăreşte extinderea infrastructurii de bandă largă în zone rurale dezavantajate, care nu au acces la o reţea de internet de mare viteză. Proiectul Ro-Net este o prioritate pentru Telekom Romania, susţinând eforturile companiei de a contribui la digitalizarea României prin reducerea decalajului dintre diferitele regiuni ale ţării.

 

Din 2016 Telekom Romania se află în prima linie a dezvoltatorilor de proiecte de tip Smart City, menite să optimizeze conditiile de trafic, iluminatul, siguranţa şi calitatea aerului în oraşele supraaglomerate şi să faciliteze managementul resurselor la nivel local. În 2017, Telekom Romania a implementat două proiecte de Smart City în Constanţa şi Piatra Neamţ, care includ soluţii de parcare inteligentă, iluminat stradal inteligent, staţii de încărcare a maşinilor electrice, sistem de monitorizare a calităţii aerului, supraveghere video inteligentă şi Wi-Fi gratuit.  

 

În zona de tehnologie, am continuat extinderea reţelelor FTTH şi 4G, pregătind în acelaşi timp terenul pentru introducerea tehnologiei 5G. La finalul anului 2017, aria de acoperire a reţelei FTTH a Telekom Romania cuprindea 2,6 milioane de gospodării, în timp de acoperirea reţelei 4G ajunsese la 98% din populaţia urbană şi 85% din populaţia totală- urbană şi rurală.din populaţia totală – urban şi rural.

Digitalizarea înseamnă simplificarea schimbului de informaţii, iar în 2017 clienţii Telekom Romania au fost martorii simplificării ofertelor, precum şi ai introducerii unor noi oferte de servicii care au în centru facilitarea accesului la Internet. Prin intermediul campaniilor #Netliberare- pentru segmentul rezidential şi #Businessliber- pentru companii, Telekom Romania a extins beneficiile de comunicare pentru clienţi şi a oferit beneficii fără precedent pe piaţa telecomunicaţiilor din România, precum trafic de date mobile nelimitat, la viteze 4G şi eliminarea perioadei minime contractuale pentru mediul de business.

 

Pentru a sprijini digitalizarea învăţământului românesc, Telekom Romania a continuat proiectele de tip Smart Education prin intermediul cărora 150 de şcoli din 23 de judeţe din România beneficiază de platforma de management educaţional Adservio, care include catalog electronic, internet şi echipamente electronice utile procesului de învăţare, precum laptopuri, tablete şi proiectoare. Platforma numără în prezent 200.000 de utilizatori: părinţi, elevi şi profesori.

 

Anul 2017 a fost al şaselea an în care Telekom Romania a oferit copiilor cu vârstre cuprinse între 7 şi 16 ani lecţii gratuite de programare informatică prin intermediul atelierelor Coder Dojo. 130 de copii au beneficiat de astfel de lecţii anul trecut.

 

Dorinţa de a ne implica în cauze sociale şi de a susţine persoane aflate în situaţii dificile a determinat înfiinţarea Fundaţiei Telekom Romania. De aproape 10 ani fundaţia susţine proiecte sociale, umanitare, educaţionale, de mediu, precum şi campanii de ajutorare în urma dezastrelor. În 2017 contribuţia socială a Fundaţiei Telekom Romania a fost transpusă în proiecte care urmăresc îmbunătăţirea vieţii grupurilor vulnerabile, dezvoltarea abilităţilor digitale, precum şi sprijinirea dezvoltării comunităţilor locale.

 

Prin intermediul platformei teimplici.ro, în 2017 au fost implementate 10 proiecte, printre care se numără “Edulier- platforma online de sprijin pentru copiii cu probleme specifice de învăţare”, “Terapia prin joacă MIRA pentru persoanele cu dizabilităţi şi probleme neuromotorii” şi “Camera senzorială pentru bebelusii spitalizati pe termen lung.” Tot anul trecut, Telekom a oferit, ca în fiecare an, 10 burse de studiu pentru învăţământul superior STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică). În iunie şi iulie 2017 Telekom Romania, în parteneriat cu Smart Atletics a organizat cea de a şaptea ediţie a evenimenului sportiv “Cea mai mare oră de sport” în Braşov, Bucureşti şi Mamaia, prin care compania îşi propune să susţină şi să promoveze un stil de viaţă sănătos.

 

Telekom Romania urmează strategia de economie circulară a Deutsche Telekom, ce întreprinde eforturi semnificative pentru a minimiza impactul operaţiunilor asupra mediului înconjurător. Strategia de mediu a companiilor din grup se bazează pe patru piloni: reducerea consumului de energie prin măsuri de eficienţă, cota crescută a surselor de energie regenerabilă, reducerea emisiilor directe de CO2 şi extinderea portofoliului de produse sustenabile. În 2017 am reciclat 1.177 de tone de deşeuri generate de activităţile noastre şi am crescut eficienţa operaţiunilor privind consumul de energie şi emisia de CO2 cu 20% în raport cu traficul de date.

 

Dezvoltarea companiei este strâns legată de contribuţia angajaţilor, pe care Telekom Romania îi sprijină oferindu-le oportunitatea de a participa la cursuri şi programe de formare continuă, care să îi ajute să evolueze profesional. În 2017 peste 2.700 de angajaţi au participat la diverse cursuri de formare în domenii precum mentorat, vânzări, relaţia cu clienţii, negociere, leadership, comunicare eficientă şi IT&C. Per total, angajaţii Telekom Romania au beneficiat de 224.376 de ore de curs organizate în săli de clasă şi online.

 

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectele de sustenabilitate ale companiei în anul 2017, puteţi accesa Raportul de Sustenabilitate, disponibil aici.

 

 

***



Telekom Romania anunţă cea de-a noua ediţie a programului “Bursele Telekom”, prin care susţine performanţa tinerilor în educaţie


  • 5 studenţi vor beneficia de câte o bursă lunară în valoare de 1.900 de lei, acordată în perioadele ianuarie – iunie şi octombrie – decembrie 2019;
  • Ediţia 2018 a programului “Bursele Telekom” se adresează studenţilor din anul I ai unei instituţii de învăţământ superior din România, învăţământ la zi, profil real;
  • 105 studenţi au beneficiat de susţinere financiară din partea Telekom Romania, de la lansarea programului de burse şi până în prezent.

 

Telekom Romania anunţă lansarea celei de-a noua ediţii a programului ”Bursele Telekom”, prin care urmăreşte să identifice şi să susţină financiar 5 tineri cu rezultate academice excepţionale. Programul este deschis studenţilor admişi într-o instituţie de învăţământ superior din România, aflaţi în anul I, învăţământ la zi, profil real, la specializările automatică şi calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei. Susţinerea financiară este în valoare de 1.900 de lei lunar pentru fiecare student, sumă acordată în perioadele ianuarie – iunie şi octombrie – decembrie 2019.

 

„Programul Bursele Telekom reprezintă deja o tradiţie prin care Telekom Romania susţine şi încurajează performanţa tinerilor în educaţie. Această susţinere este deosebit de importantă, în contextul în care România ocupă locul 20 în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte absolvenţii de facultăţi din domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM), cu un indice al economiei şi societăţii digitale (DESI)* în anul 2018 de 14.4%, în scădere cu 2.2 procente faţă de anul 2017 şi la o diferenţă de 4.7 procente faţă de media europeană, care este 19.1%. Ne dorim ca programul Bursele Telekom să ofere tinerilor şansa de a-şi urma pasiunea pentru domeniul studiat, să fim partenerul şi sprijinul de care au nevoie la început de drum”, a declarat Florina Şerban, Expert Responsabilitate Corporativă, Telekom Romania.

 

Ediţia 2018 a programului “Bursele Telekom” se desfăşoară în perioada 1 noiembrie – 14 decembrie 2018, astfel:

  • 1 – 30 noiembrie 2018, ora 23.59  -  înscrierea candidaţilor pe website-ul www.burseletelekom.ro;
  • 12 decembrie 2018 - anunţarea celor 10 finalişti;
  • 14 decembrie 2018 – sesiuni de interviuri cu juriul Bursele Telekom, ediţia 2018;
  • 14 decembrie 2018 – anunţarea celor 5 studenţi câştigători.

 

Juriul ”Bursele Telekom” este format din profesionişti din domeniul resurselor umane şi al comunicării şi cadre didactice universitare de specialitate, astfel: Cristina Bazavan - Blogger, fost redactor şef revista Tabu, jurnalist Europa FM, Radio 21, Emil Cazacu - Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Mihaela Perianu - Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Claudiu Gura - Mentor CoderDojo Romania, consultant IT cu experienţă în companii multinaţionale, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti şi Integrated Communication Director, Graffiti BBDO România, Mihai Comşa - Recruitment, Assessment and Employer Branding Supervisor, Telekom Romania, Mihai Popa Radu - Managing Partner, Seeds for Success.

 

”Bursele Telekom” este un program de responsabilitate corporativă al Telekom Romania, organizat cu scopul de a identifica tineri cu potenţial de lideri, pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studii, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte bine stabilite, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. Programul a fost lansat în anul 2010 şi a susţinut an de an studenţi cu performanţe deosebite în domeniul lor de studii. Până în prezent, 105 bursieri, studenţi la universităţi de prestigiu din România, au beneficiat de susţinere financiară din partea Telekom. Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.

 

* Raport de ţară pentru România privind Indicele economiei şi societăţii digitale (DESI) pentru anul 2018.



Telekom Romania şi Asociaţia Telefonul Copilului lansează campania „Tu cum te simţi azi?” pentru semnalarea abuzurilor asupra minorilor


Telekom Romania şi Asociaţia Telefonul Copilului lansează campania „Tu cum te simţi azi?” pentru semnalarea abuzurilor asupra minorilor

Platforma dedicată campaniei - website-ul www.116111.ro - reuneşte informaţii utile despre abuz, hărţuire online şi alte situaţii de hărţuire a minorilor;

HappyGraff, prima aplicaţie mobilă care oferă acces copiilor şi adolescenţilor la servicii de consiliere, direct de pe telefonul mobil.

Telekom Romania şi Asociaţia Telefonul Copilului lansează campania „Tu cum te simţi azi?”, prin care pot fi semnalate cazurile de abuz asupra minorilor, inclusiv cazurile de hărţuire online şi hărţuire fizică. Platforma dedicată campaniei, www.116111.ro, este o platformă educaţională care reuneşte informaţii utile despre cum se pot semnala cazurile de abuz asupra copiilor, dar şi modalităţi de a solicita consiliere specializată pentru astfel de cazuri.

De asemenea, în cadrul campaniei este lansată aplicaţia mobilă HappyGraff, dezvoltată de Asociaţia Telefonul Copilului cu susţinere financiară din partea Telekom Romania. HappyGraff funcţionează ca un jurnal în care adolescenţii îşi pot înregistra stările emoţionale ori de câte ori simt nevoia şi în care au acces la sfaturi utile despre cum să gestioneze diferite situaţii cu stări emoţionale dificile. Aplicaţia mobilă poate fi accesată pe telefoane mobile cu sistem de operare Android şi este disponibilă pentru descărcare în GooglePlay în mod gratuit. Aplicaţia poate fi descărcată şi din website-ul campaniei.

Dincolo de beneficiile evidente ale internetului şi digitalizării, mediul online are şi o faţă întunecată. Cu ani în urmă ne-am asumat responsabilitatea de a lupta împotriva efectelor negative pe care mediul online le poate avea şi ne-am implicat în proiecte de informare asupra pericolelor din online, în special pentru categoriile vulnerabile, aşa cum este şi cea a copiilor. Cyberbulling-ul este doar unul dintre fenomenele care iau amploare şi fac victime în rândul copiilor şi adolescenţilor. Ne bucurăm să derulăm o campanie de informare şi prevenţie în tandem cu Asociaţia Telefonul Copilului, partenerul nostru de durată în protejarea copiilor din România împotriva abuzurilor. Prin educarea privind utilizarea responsabilă a platformelor online, credem că putem reduce riscurile de hărţuire la care sunt supuşi adolescenţii, aflaţi la o vârstă vulnerabilă, care pot lua decizii greşite şi pot deveni fie victime, fie abuzatori. Am ales să dezvoltăm o aplicaţie pentru mobil pentru a ajunge mai uşor la tânăra generaţie, care este nativă digital”, a declarat Florina Şerban, Manager de proiect responsabilitate corporativă, Telekom Romania.

În 2017 au fost derulate 815 sesiuni de consiliere online pentru copii şi tineri, cu ajutorul specialiştilor Asociaţiei Telefonul Copilului. Principalele probleme semnalate în cadrul sesiunilor de consiliere au fost:

  • forme de abuz asupra lor sau asupra prietenilor lor, în 50,89% din cazuri;
  • nevoia de consiliere psihologică privind lipsa de încredere în sine, probleme legate de aspectul fizic, 31,34%;
  • nevoia de consiliere juridică privind aspecte legate de efectele negative ale divorţului părinţilor şi încredinţarea copilului, în 6,12% din cazuri;
  • măsuri de combatere a violenţei în familie (ordinul de protecţie şi ordinul de restricţie), în 2,38% din cazuri.

“În era comunicaţiilor online, este firesc să ne adresăm copiilor şi tinerilor utilizând acelaşi mediu. Vrem să ne asigurăm că beneficiază de acces facil la serviciile noastre, iar faptul că solicitările de consiliere online la Telefonul Copilului au adus numai anul trecut un număr de peste 800 de sesiuni de consiliere dovedeşte că am anticipat corect nevoile lor. Sprijinul acordat copiilor şi tinerilor prin intermediul instrumentelor şi canalelor cu care ei se simt confortabil, totodată acordarea unor servicii eficiente menite să prevină sau să rezolve situaţii dificile pentru ei, uneori chiar situaţii limită, reprezintă principalul obiectiv al platformei online www.116111.ro şi al aplicaţiei HappyGraff realizate de Asociaţia Telefonul Copilului şi puse începând de astăzi la dispoziţia publicului. HappyGraff este prima aplicaţie mobilă prin care se oferă acces la servicii de consiliere copiilor şi adolescenţilor, direct de pe telefonul mobil. Mulţumim Telekom Romania pentru susţinerea financiară şi logistică oferită pentru dezvoltarea acestor două noi instrumente de comunicare. Mulţumim Friends Advertising pentru sprijinul acordat în creionarea aplicaţiei mobile, prima de acest fel oferită de organizaţia noastră beneficiarilor noştri”, a declarat Cătălina Surcel, Director Executiv, Asociaţia Telefonul Copilului.    

Din datele centralizate de Asociaţia Telefonul Copilului pentru anul 2017 reiese că forma de abuz cel mai des întâlnită este, pentru prima dată, abuzul emoţional, în procentaj de 34,81% dintre situaţiile semnalate la 116 111, număr gratuit pus la dispoziţie de Telekom Romania.

În cazuistica înregistrată de Asociaţia Telefonul Copilului, abuzul de tip bullying a înregistrat anumite particularităţi, astfel:

  • 12,38% dintre abuzurile de tip bullying au avut loc în online sau în spaţiul public, iar 87,62% în şcoală sau grădiniţă.
  • Agresorii în abuzul de tip bullying au fost: alt copil (94,41%), cadru didactic (3,40%) şi alt adult (2,19%).
  • În 90,82% dintre cazuri (65,94% fete şi 34,06% băieţi) au fost copii cei care au sesizat situaţii de abuz de tip bullying şi în 9,18% din situaţii au fost părinţi sau alţi adulţi.
  • Formele în care s-a manifestat fenomenul bullying au fost: insulte, jigniri, porecle, sarcasm în procentaj de 50,30%, loviri, îmbrânciri în procentaj de 35,73% şi intimidare, denigrare, insulte cu privire la statutul social în procentaj de 13,97%.

Monitorizarea stărilor emoţionale îi ajută pe tineri să se cunoască mai bine şi să identifice mai uşor trăirile şi situaţiile care le provoacă disconfort, în mod specific cele provenite în urma unor situaţii de abuz, de hărţuire online şi offline. În acest fel, pot apela încă din fazele incipiente ale abuzului sau hărţuirii la suport şi la resurse specializate pentru depăşirea acestor situaţii dificile, prin intermediul funcţiilor de chat, email sau apel telefonic către specialiştii Telefonul Copilului.

Mai multe informaţii despre abuzul asupra copiilor prin hărţuire online şi offline şi implicaţiile sale, precum şi despre soluţionarea unor astfel de situaţii sunt disponibile în cadrul website-ului www.116111.ro. Acesta va funcţiona ca o bază de informaţii atât pentru persoanele afectate de fenomenul abuzului şi hărţuirii online, cât şi pentru cei interesaţi de subiect şi, în acelaşi timp, va reprezenta şi un punct de contact pentru raportarea abuzurilor online, redirecţionând utilizatorii către Telefonul Copilului 116 111, linie gestionată de Asociaţia Telefonul Copilului, cu susţinerea Telekom Romania.

Lansată în preajma Zilei Internaţionale a Copilului, campania îşi propune să atragă atenţia cu prilejul acestei sărbători şi asupra demersurilor de protecţie a copiilor în spaţiul virtual.

Mai multe detalii despre iniţiativele desfăşurate de Telekom în domeniul protecţiei copiilor sunt disponibile aici.

Despre Telekom Romania
Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienţi, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Soluţiile noastre deschid o lume infinită de oportunităţi de a împărtăşi cele mai frumoase şi emoţionante experienţe cu familia, prietenii, colegii şi cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogăţim vieţile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe şi mobile, tehnologii de ultimă generaţie 4G, fibră optică, precum şi Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experienţă de divertisment, cu acces la conţinut exclusiv şi de calitate, pe toate ecranele, şi funcţionalităţi interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluţii complete de comunicaţii şi IT&C. Reţeaua noastră conectează oameni, maşini şi conţinut, pentru un viitor mai bun, mai sigur şi mai simplu. 
Telekom Romania este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi COSMOTE România.
Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

Despre Asociaţia Telefonul Copilului

Cu o experienţă de 17 ani în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale familiei, Asociaţia Telefonul Copilului este singura organizaţie neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional. 7 zile din 7, între orele 08.00-20.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 31 decembrie 2017, un număr total de 2.373.972 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 75.332 cazuri care au necesitat consiliere de lungă durată şi / sau intervenţia instituţiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications. Pentru informaţii detaliate legate de Asociaţia Telefonul Copilului şi activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesaţi website-ul organizaţiei noastre www.telefonulcopilului.ro.

 



Câştigători Bursele Telekom 2017


Iată care sunt cei 10 bursieri care ne-au surprins prin aptitudini, ambiţie, rezultatele şcolare foarte bune şi experienţa acumulată până în prezent. Ei se vor bucura de Bursele Telekom pe o perioadă de 9 luni. 

  1. IULIA-CRISTINA IONESCU
  2. MARIAN-CODRIN CREȚU
  3. ALEXANDRA-GEORGINA ȚURȚULEA
  4. RAREŞ IOAN BORCEA
  5. ANDREI-ALEXANDRU CHIRIAC
  6. DAN BUTMALAI
  7. IONUȚ ANDREI SILVIU PINTE
  8. CARMEN-GABRIELA POPA
  9. RĂZVAN ROATIŞ
  10. VALERIU CONSTANTIN MOISE 

Suntem mândri să susţinem educaţia tinerilor noştri, prin recompensarea performanţei şi a realizărilor, precum şi a participării la proiecte extracuriculare şi de voluntariat.



Listă Finalişti Bursele Telekom 2017


Prin programul “Bursele Telekom”, zece studenţi de excepţie vor beneficia de câte o bursă anuală.

Cei 20 de stundenţi care s-au calificat pentru următoarea etapă, cea de interviuri sunt:

1              APOSTOLESCU STEFAN

2              BORCEA RARES-IOAN

3              BURCU LUCIAN

4              BUTMALAI DAN

5              CHIRIAC ANDREI-ALEXANDRU

6              CONSTANDACHI MONICA-ELENA

7              CRETU   MARIAN-CODRIN

8              DOGARU ANDREEA

9              DRAGOI ANCA-ELENA

10           GALAN RADU

11           IONESCU IULIA CRISTINA

12           IORGA MIRCEA TEODOR

13           MARE IOANA

14           MIHAILESCU MIHNEA

15           MOISE VALERIU CONSTANTIN

16           NECHIFOR GEORGIAN

17           PINTE IONUT ANDREI SILVIU

18           POPA CARMEN-GABRIELA

19           ROATIS RAZVAN

20           TURTULEA ALEXANDRA-GEORGINA

 

 



Prelungirea perioadei de analiză a aplicaţiilor Bursele Telekom


Deoarece am primit numeroase aplicaţii în cadrul campaniei Bursele Telekom, perioada de analiză a aplicaţiilor este prelungită pentru selectarea cât mai corectă a celor 20 de finalişti.

Aceştia vor fi contactaţi telefonic în data de 5 februarie 2018.

La final, cei zece bursieri din această ediţie vor beneficia de câte o bursă anuală în valoare totală de 13.000 de lei, acordată pentru durata anului universitar 2017 – 2018.



Prelungirea periodei de depunere a aplicaţiilor în cadrul Programului ”Bursele Telekom”


Pentru că ne dorim să sprijinim cele mai promiţătoare aplicaţii la Bursele Telekom, am decis să extindem perioada până la care acestea pot fi depuse pentru a fi evaluate. În acest fel, mai mulţi studenţi care caută susţinere vor avea şansa înscrierii în cadrul unui program care le poate schimba viitorul. Noul termen de depunere a proiectelor este vineri, 19 ianuarie 2018.

Programul ”Bursele Telekom” îşi propune să identifice şi să susţină tineri pasionaţi de domeniul de studii ales, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră clar stabilite, care s-au făcut remarcaţi prin proiecte extracurriculare şi prin activităţi de voluntariat.

Cei zece bursieri din această ediţie vor beneficia de câte o bursă anuală în valoare totală de 13.000 de lei, acordată pentru durata anului universitar 2017 – 2018.



Telekom Romania a dat startul celei de-a opta ediţii a programului "Bursele Telekom"


Telekom Romania anunţă lansarea celei de-a opta ediţii a programului ”Bursele Telekom”, în cadrul căruia zece studenţi vor beneficia de susţinere financiară pe parcursul anului şcolar 2017-2018. În această ediţie programul este orientat către proiecte şi performanţă în domeniul ştiinţelor reale -  automatică şi calculatoare, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii si tehnologia informaţiei, fiind astfel în linie cu misiunea Telekom Romania de a inova şi de a susţine inovaţia în domeniul tehnologiei informaţiilor şi Internet of Things.

Programul ”Bursele Telekom” îşi propune să identifice tineri pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studii, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte bine stabilite, care s-au făcut remarcaţi prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. 
„Programul Bursele Telekom este unul din modurile în care Telekom contribuie la educaţia tinerilor noştri, prin recompensarea performanţei şi a realizărilor, precum şi a participării la proiecte extracuriculare şi de voluntariat. Este un profil de cetăţean responsabil, de viitor profesionist dedicat obiectivelor sale, pe care ne dorim să îl cultivăm”, a declarat Florina Şerban, Coordonator Senior Responsabilitate Corporativă, Telekom Romania. 

Cei zece bursieri din această ediţie vor beneficia de câte o bursă anuală în valoare totală de 13.000 de lei, acordată pentru durata anului universitar 2017 – 2018. 

Ediţia din acest an a programului “Bursele Telekom” se va desfăşura în perioada 15 decembrie 2017 – 14 februarie 2018, astfel:
    15 decembrie 2017 - 19 ianuarie 2018  -  înscrierea proiectelor pe website-ul www.burseletelekom.ro;
    6 februarie 2018 - anunţarea celor 20 de finalişti;
    8-9 februarie 2018 - etapa de interviuri cu juriul;
    14 februarie 2018 - anunţarea cîştigătorilor.

Şi anul acesta juriul este format din profesionişti din domeniul resurselor umane şi al comunicării, precum şi din profesori universitari de specialitate. 

Programul ”Bursele Telekom” a fost lansat în anul 2010 şi a susţinut încă de la început studenţi cu performanţe deosebite în domeniul lor de studii. Până în 2016 compania a susţinut peste 105 bursieri, studenţi la universităţi de prestigiu din România.



Raportul de Responsabilitate Corporativă Telekom Romania pe 2016: implicare în cauze sociale şi umanitare


Telekom Romania a publicat Raportul de Responsabilitate Corporativă, aferent anului 2016, document care reflectă eforturile companiei şi reuşitele acesteia în efortul de a contribui la formarea unei societăţi bazate pe cunoaştere, în care companiile şi comunităţile fac schimb de informaţii şi îşi cultivă aptitudinile bazându-se pe ele.

Astfel, în 2016, Telekom Romania a investit peste 430,000 de euro în proiecte sociale care au ajutat peste 350.000 de beneficiari. De asemenea, a facilitat colectarea a aproape 300.000 de euro prin intermediul donaţiilor prin SMS si teledon. Pe lângă acestea, Telekom Romania este principalul operator de comunicaţii implicat în susţinerea unor evenimente sportive majore care au ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos – precum festivalul de sport şi mişcare “Cea mai mare oră de sport”, ”Maratonul Internaţional Braşov” şi ”Semi-maratonul Gerar”. Află mai multe aici.



Telekom Romania a lansat Raportul de responsabilitate corporativă 2015


Telekom Romania s-a angajat să respecte în guvernanţa sa corporativă principiile responsabilităţii, asumându-şi răspunderea faţă de angajaţi, dezvoltare economică, ecologie şi aspecte sociale în toate activităţile de business. Responsabilitatea corporativă contribuie la strategia de business integrală a companiei, Telekom Romania aderând în mai 2015 la cele zece principii enunţate de UN Global Compact, implementând treptat aceste principii în sistemul de conformitate. În plus, Telekom şi-a însuşit şi acţionează pentru îndeplinirea celor 17 obiective globale ale UN Global Compact.

Telekom Romania respectă un sistem de conformitate auditat şi deţine o serie de certificări, fiind primul operator telecom (fostul Romtelecom) din România care a a primit certificarea de securitatea informaţiei (ISO 27001) încă din 2006. Toate certificările obţinute contribuie la creşterea calităţii serviciilor şi a gradului de satisfacţie a clienţilor, reducerea impactului asupra mediului înconjurător, asigurarea unui mediu de lucru sigur pentru angajaţi, protecţia informaţiilor şi a datelor personale, asigurarea continuităţii businessului, precum identificarea şi prevenirea riscurilor.

Un alt aspect al responsabilităţii corporative este agreerea intereselor şi aşteptărilor comune în sustenabilitate cu principalii influenţatori, în cadrul procesului de evaluare a materialităţii care a avut loc anul acesta şi la care au participat peste 150 de reprezentanţi din 35 de organizaţii.

Interviu Miroslav Majoroš CSR

 

Una dintre priorităţile care au reieşit în urma acestei evaluări o reprezintă concentrarea pe produse şi servicii responsabile şi sustenabile, precum Smart City – pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, şi Data Privacy – pentru apărarea dreptului la intimitate în mediul virtual al cetăţenilor. Începând din 2015, Telekom s-a angajat într-un proces fără precedent de informare şi educare a societăţii în vederea adoptării soluţiilor integrate Smart City. De asemenea, Telekom Romania se asigură că toate datele aflate în posesia sa sunt folosite numai în scopurile pentru care au fost colectate şi stocate şi că sunt bine protejate.

Telekom Romania s-a implicat activ şi intens în activităţi de susţinere a comunităţii, prin acţiuni de sponsorizare, programe sociale, campanii de prevenţie pentru sănătate, în cadrul unor priecte care încurajează utilizarea tehnologiei pentru dezvoltare comunitară. Astfel, numeroase proiecte concepute de ONG-uri sunt finanţate anual în cadrul programului Teimplici.ro, Bursele Telekom asigură reusurse unor studenţi merituoşi, iar prin programul Mişcarea Face Bine compania stimulează un mare număr de români să aibă o viaţă sănătoasă. Investiţia în societate a fost de peste 600.000 de euro în cursul anului 2015, inclusiv prin proiecte proprii sau prin intermediul Fundaţiei Telekom România.

Nu în ultimul rând, Telekom Romania susţine mediul înconjurător prin adoptarea unei politici de protecţie a mediului şi prin programe interne de stimulare a colectării şi reciclării deşeurilor, reducere a consumului de energie şi resurse, având în permanenţă în vedere faptul că viitorul sustenabil înseamnă funcţionarea businessului cu surse de energie regenerabilă.

Vă invităm să citiţi pe larg despre toate acestea în Raportul de responsabilitate corporativă 2015.



Telekom Romania anunţă cei zece studenţi câştigători ai „Burselor Telekom”, ediţia 2016


Prin programul “Bursele Telekom”, ajuns anul acesta la a şaptea ediţie, zece studenţi de excepţie vor beneficia de câte o bursă anuală în valoare totală de 11.250 de lei pe durata anului universitar 2016-2017.

Câştigătorii ediţiei din acest an a programului sunt:

  1. Sergiu-Andrei DINU de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi;
  2. Andreea-Diana MANOLESCU de la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti;
  3. Bogdan-Viorel VÎLCELEANU, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
  4. Nicolae ANDRONIC-GORCEA de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj-Napoca;
  5. Samuiel BIZU de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş;
  6. Sorin-Sebastian MIRCEA de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca;
  7. Mihaela-Alexandra ROMAN de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
  8. Cristiana-Maria POPESCU de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
  9. Mihai GHERMAN de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj-Napoca;
  10. Alexandru ZANCĂ de la Facultatea de Biologie-Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Pe lângă cele zece burse, Telekom Romania oferă anul acesta şi cinci menţiuni, care constau în tablete Samsung Galaxy Tab A9.7, în valoare de 1.239 RON (TVA inclus) fiecare. Menţiunile au fost acordate următorilor studenţi:

  1. Denisa-Ligia MATEI, Academia de Studii Economice din Bucureşti;
  2. Bianca-Maria Popa, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
  3. Ana-Maria Gîbu, Facultatea de Litere, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi;
  4. Mihnea-Claudiu Stoica, Facultatea de Inginerie Medicală, Universitatea Politehnică Bucureşti;
  5. Alexandru BUŞE-DRAGOMIR, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova.

“Ca în fiecare an, juriul a avut sarcina extrem de dificilă să aleagă zece câştigători dintre atâţia tineri excepţionali. Ne bucurăm să vedem mulţi tineri cu potenţial, tineri ambiţioşi, studenţi care fac lucruri extraordinare încă din şcoală şi care doresc să aibă şansa să pună în practică mai departe idei foarte creative. Le mulţumim tuturor celor care au aplicat pentru o bursă anul acesta, dar şi juriului şi celor care au promovat iniţiativa Telekom şi care au crezut în proiect de-a lungul timpului”, a spus Ruxandra Vodă, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

Ediţia 2016 a programului “Bursele Telekom” a fost deschisă studenţilor din anul I licenţă din universităţile de stat, indiferent de profil. În concurs au fost înscrise 360 de aplicaţii din care juriul a ales 20 de finalişti şi 10 câştigători în urma interviurilor de selecţie.

Juriul a fost format din: Cristina Bazavan – jurnalist şi blogger, cu o experienţă în media de peste 17 ani; Mihaela Perianu - fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 23 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training; Sorin Psatta - Integrated Communication Director la Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti; Alina Luca - Coordonator senior comunicare internă, evenimente şi responsabilitate corporativă în cadrul Telekom Romania; Daniela Samsonescu - bursieră a ediţiei 2011 a programului “Bursele Telekom”, în prezent inginer horticol şi economist, absolventă de masterat în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi; Dan-Alexandru Țoc -  bursier al ediţiei 2015 în cadrul programului “ Bursele Telekom”, în prezent student în anul IV la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca.



Listă Finalişti Bursele Telekom 2016


  1. Denisa-Ligia MATEI
  2. Alexandru-Ionuţ COROLAN
  3. Sergiu-Andrei DINU
  4. Daniela-Gabriela ANDREI
  5. Bianca-Maria POPA
  6. Andreea-Diana MANOLESCU
  7. Bogdan-Viorel VÎLCELEANU
  8. Nicolae ANDRONIC GORCEA
  9. Alexandru BUŞE-DRAGOMIR
  10. Ana-Maria GÎBU
  11. Lorena DAVIDEL
  12. Samuiel BIZU
  13. Sergiu-Mihail CONDREA
  14. Sorin-Sebastian MIRCEA
  15. Alexandra-Mădălina MIHAI
  16. Mihaela-Alexandra ROMAN
  17. Mihnea-Claudiu STOICA
  18. Cristiana-Maria POPESCU
  19. Mihai GHERMAN
  20. Alexandru ZANCA



Burse în valoare totală de 112.500 lei oferite de Telekom Romania pentru 10 studenţi emeriţi


  • Telekom Romania continuă să susţină excelenţa în educaţie prin lansarea celei de-a şaptea ediţii a programului “Bursele Telekom”;
  • În premieră, în afară de desemnarea a zece bursieri, Telekom Romania va acorda cinci premii speciale.

Zece studenţi din România pot beneficia, în cursul anului universitar 2016-2017, de câte o bursă de excelenţă din partea Telekom Romania în cadrul programului “Bursele Telekom”, ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Valoarea  fiecăreia dintre acestea este de 11.250 lei, acordată în tranşe lunare pe durata anului universitar curent.

Programul “Bursele Telekom” intenţionează să identifice tineri cu potenţial de lideri, pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studii, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte clare, care s-au făcut remarcaţi prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. 

“Sprijinirea excelenţei în educaţie este unul din pilonii strategiei de responsabilitate corporativă a Telekom Romania, iar implementarea programului <<Bursele Telekom>> pentru al şaptelea an consecutiv reflectă angajamentul companiei în această direcţie. Anul acesta am decis să facem un pas mai departe şi am suplimentat numărul total de premii care vor fi oferite la finalul programului”, spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare grupul Telekom Romania.

Ca şi până acum, selecţia beneficiarilor celor 10 burse se va face în două etape: depunerea dosarelor şi susţinerea interviurilor. Candidaţii eligibili sunt studenţii cu vârsta maximă de 30 de ani, înscrişi în anul I de studiu la cursurile la zi ale unei instituţii acreditate de învăţământ superior de stat din România. Depunerea dosarelor va avea loc până pe 10 noiembrie inclusiv, conform termenilor şi condiţiilor din regulamentul de participare disponibil pe www.burseletelekom.ro.

În intervalul 21-22 noiembrie se vor desfăşura interviurile cu cei 20 de finalişti aleşi în prima etapă în urma cărora vor fi selectaţi cei 10 câştigători ai ediţiei 2016 a “Burselor Telekom”, care vor fi anuntaţi pe data de 25 noiembrie. Juriul cu care se vor întâlni finaliştii este format din Mihaela Perianu (fondator şi Managing Partner la AIMS Human Capital  şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training), Cristina Bazavan (jurnalist şi blogger), Sorin Psatta (Lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi Director de Strategie al Graffiti BBDO România), Alina Luca (coordonator senior Comunicare Internă, evenimente şi responsabilitate corporativă în cadrul Telekom Romania), Daniela Samsonescu şi Dan Alexandru Ţoc, foşti bursieri Telekom Romania.

Anul acesta, alături de cele 10 burse oferite, vor fi acordate încă 5 premii speciale constând în tablete Samsung Galaxy Tab A9.7, pentru următorii clasaţi, în funcţie de punctajul obţinut în urma interviurilor.

De la iniţierea programului şi până în prezent, peste 2.400 de tineri s-au înscris în competiţie, 95 dintre aceştia beneficiind de sprijin financiar din partea Telekom Romania.

Mai multe informaţii şi condiţiile de participare sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.

 



Telekom Romania anunţă câştigătorii ediţiei 2015 a „Burselor Telekom”


Zece studenţi vor beneficia de câte o bursă anuală în valoare totală de peste 10.000 de lei, acordată pe durata întregului an universitar 2015 – 2016, în cadrul programului “Bursele Telekom”. Câştigătorii ediţiei din acest an a programului sunt:

  1. Maria Mădălina BLAGA, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti
  2. Alexandru-Ioan DROSU, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
  3. Alexandu-Ionuţ DUȚĂ, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
  4. Nicoleta-Monica FOTEA, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
  5. Răzvan Marian MIHĂILĂ, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
  6. Mihai Răzvan OPREA, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
  7. Zsolt PÜNKÖSTI, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
  8. Ioana SCUTELNICU, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
  9. Antonia Cosmina STANCU, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
  10. Dan Alexandru ŢOC, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

“Îi felicităm pe câştigătorii celor 10 burse acordate anul acesta şi le urăm mult succes tuturor studenţilor care s-au înscris în programul Burselor Telekom. Totodată dorim să le mulţumim universităţilor, asociaţiilor studenţeşti, reprezentanţilor mass-media şi bursierilor din anii trecuţi care au promovat şi au susţinut programul nostru. Până în prezent 95 de tineri au beneficiat de burse de excelenţă prin programele pe care compania le-a derulat de-a lungul timpului”, declară Ruxandra Vodă, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

Peste 650 de studenţi au aplicat pentru ediţia din acest an a programului “Bursele Telekom”, iar juriul a evaluat cei 20 de finalişti pe durata a două zile de interviuri, în urma cărora au fost desemnaţi cei 10 câştigători. Anul acesta programul “Bursele Telekom” a fost deschis tuturor studenţilor la zi din universităţile de stat, indiferent de profil şi de anul de studiu.

Juriul a fost format din: Cristina Bazavan – jurnalist şi blogger, cu o experienţă în media de peste 16 ani; Mihaela Perianu - fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 21 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training; Mihai Popa-Radu - Managing Partner al companiei Seeds for Success, una dintre cele mai reputate firme pe zona de Executive Coaching şi Leadership Skills Development din România; Sorin Psatta - Integrated Communication Director la Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti; Anca Păsat - Manager Resurse Umane în cadrul Diviziei Dezvoltare Organizaţională România, Telekom Romania; Theodora Manea – Bursier Telekom Romania, studentă la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, şi Adriana Nistor – Bursier Telekom Romania, studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică în cadrul Universităţii din Bucureşti.

Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” şi lista câştigătorilor sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.



LISTĂ FINALIŞTI BURSELE TELEKOM 2015


  1. Maria Mădălina BLAGA, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti
  2. Ioan-Octavian BRANDULA, Facultatea de Mine, Universitatea din Petroşani
  3. Ionuţ Sebastian Alex CODIŢĂ, Facultatea de Medicină
  4. Alexandru-Ioan DROSU, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
  5. Alexandu-Ionuţ DUŢĂ, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
  6. Nicoleta-Monica FOTEA, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
  7. Mihnea ISTRATE, Facultate de Medicină
  8. Ioana-Alexandra MATACHE, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
  9. Elena-Alice MĂTĂŞEL, Facultatea de Textile, Pielărie şi Management Industrial din Iaşi
  10. Răzvan Marian MIHĂILĂ, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
  11. Denisa-Nicoleta NECIU, Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti
  12. Melania Loredana ONEA, Facultatea de Fizică, Universitatea din Bucureşti
  13. Mihai Răzvan OPREA, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
  14. Silviu-Costin POPA, Academia de Studii Economice din Bucureşti
  15. Sebastian-Alexandru POPA, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timişoara
  16. Zsolt PÜNKÖSTI, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universităţii Babeş-Bolyai
  17. Ioana SCUTELNICU, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
  18. Diana SIMON, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale
  19. Antonia Cosmina STANCU, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
  20. Dan Alexandru ŢOC, Facultate de Medicină



Telekom Romania acordă 10 burse de excelenţă în cadrul ediţiei 2015 a programului “Bursele Telekom”


  • Zece studenţi vor beneficia de câte o bursă în valoare totală de 10.000 de lei, acordată pe întreaga durată a anului universitar 2015 – 2016;
  • Anul acesta programul “Bursele Telekom” este deschis tuturor studenţilor la zi din Universităţile de Stat, indiferent de profil şi de anul de studiu;
  • Selectarea beneficiarilor se va desfăşura în perioada 18 noiembrie – 14 decembrie 2015.

Telekom Romania anunţă o nouă ediţie a programului „Bursele Telekom” prin care îşi propune să susţină tinerii cu rezultate academice deosebite. În cadrul ediţiei din acest an, zece studenţi vor beneficia de câte o bursă în valoare totală de 10.000 lei, acordată în tranşe lunare pe durata anului universitar 2015 – 2016.

„Programele de burse de excelenţă sunt deja un proiect cu tradiţie în cadrul grupului de companii Telekom Romania. Astfel, încă din anul 2002 am desfăşurat o serie de iniţiative menite să sprijine tineri valoroşi, cu potenţial, în parcursul lor educaţional, fundamentul pentru o viitoare carieră de succes. Până în prezent 85 de tineri au beneficiat de burse de excelenţă prin programele pe care le-am derulat de-a lungul timpului. În plus, proiectul pe care l-am desfăşurat în vara acestui an cu fonduri europene a permis unui număr de 200 de studenţi să urmeze stagii de practică în cadrul Telekom Romania”, a declarat Ruxandra Vodă, Director Comunicare grupul Telekom Romania.

Selectarea beneficiarilor celor 10 burse se va desfăşura în perioada 18 noiembrie – 14 decembrie 2015 şi va include două etape: concurs de aplicaţii şi interviu. Prima etapă, care este eliminatorie, va avea loc între 18 noiembrie - 4 decembrie şi presupune înscrierea în concurs, conform termenilor şi condiţiilor din regulamentul de participare disponibil pe www.burseletelekom.ro. În urma analizei înscrierilor vor fi selectaţi 20 de candidaţi. În cadrul celei de-a doua etape a proiectului, care va avea loc în zilele de 10 şi 11 decembrie, cei 20 de candidaţi vor fi intervievaţi de către un juriu care va desemna cei 10 câştigători. Aceştia vor fi anunţaţi pe 14 decembrie 2015, pe www.burseletelekom.ro.

Juriul va fi format din:

  • Cristina Bazavan – jurnalist şi blogger, cu o experienţă în media de peste 16 ani;
  • Mihaela Perianu - fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 21 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training;
  • Mihai Popa-Radu - Managing Partner al companiei Seeds for Success, una dintre cele mai reputate firme pe zona de Executive Coaching şi Leadership Skills Development din România;
  • Sorin Psatta - Integrated Communication Director la Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti;
  • Anca Păsat - Manager Resurse Umane în cadrul Diviziei Dezvoltare Organizaţională România, Telekom Romania;
  • Theodora Manea – Bursier Telekom Romania, studentă la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept;
  • Adriana Nistor – Bursier Telekom Romania, studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică în cadrul Universităţii din Bucureşti.

Candidaţii eligibili sunt tineri cu vârsta maximă de 30 de ani, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective clare de carieră, care au absolvit liceul şi sunt studenţi în cadrul unei instituţii de învăţământ superior de stat, categoriile „fără plată” sau „cu plată”, la zi, indiferent de profil şi de anii de studiu (I, II, III, IV, V, VI sau master). Candidaţii pot aplica pe website-ul www.burseletelekom.ro, secţiunea Aplicaţii, până pe data de 4 decembrie, ora 17:00. 



Câştigătorii ediţiei


Câştigătorii ediţiei 2014 sunt:

Maria-Diana BANU 
Teodora CIUPAG 
Mădălina-Ionela CIZMAŞ 
Andreea-Loredana DIEACONU 
Andrei-Daniel EPURE 
Ion FRĂŢILESCU 
Amalia-Ioana OANĂ 
Maria PRISACARIU 
Teodora-Bianca TALPOŞ 
Paul VACARIU