Bursele Telekom - Noutati

Noutăţi


Raportul de Responsabilitate Corporativă Telekom Romania pe 2016: implicare în cauze sociale şi umanitare


Telekom Romania a publicat Raportul de Responsabilitate Corporativă, aferent anului 2016, document care reflectă eforturile companiei şi reuşitele acesteia în efortul de a contribui la formarea unei societăţi bazate pe cunoaştere, în care companiile şi comunităţile fac schimb de informaţii şi îşi cultivă aptitudinile bazându-se pe ele.

Astfel, în 2016, Telekom Romania a investit peste 430,000 de euro în proiecte sociale care au ajutat peste 350.000 de beneficiari. De asemenea, a facilitat colectarea a aproape 300.000 de euro prin intermediul donaţiilor prin SMS si teledon. Pe lângă acestea, Telekom Romania este principalul operator de comunicaţii implicat în susţinerea unor evenimente sportive majore care au ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos – precum festivalul de sport şi mişcare “Cea mai mare oră de sport”, ”Maratonul Internaţional Braşov” şi ”Semi-maratonul Gerar”. Află mai multe aici.Telekom Romania a lansat Raportul de responsabilitate corporativă 2015


Telekom Romania s-a angajat să respecte în guvernanţa sa corporativă principiile responsabilităţii, asumându-şi răspunderea faţă de angajaţi, dezvoltare economică, ecologie şi aspecte sociale în toate activităţile de business. Responsabilitatea corporativă contribuie la strategia de business integrală a companiei, Telekom Romania aderând în mai 2015 la cele zece principii enunţate de UN Global Compact, implementând treptat aceste principii în sistemul de conformitate. În plus, Telekom şi-a însuşit şi acţionează pentru îndeplinirea celor 17 obiective globale ale UN Global Compact.

Telekom Romania respectă un sistem de conformitate auditat şi deţine o serie de certificări, fiind primul operator telecom (fostul Romtelecom) din România care a a primit certificarea de securitatea informaţiei (ISO 27001) încă din 2006. Toate certificările obţinute contribuie la creşterea calităţii serviciilor şi a gradului de satisfacţie a clienţilor, reducerea impactului asupra mediului înconjurător, asigurarea unui mediu de lucru sigur pentru angajaţi, protecţia informaţiilor şi a datelor personale, asigurarea continuităţii businessului, precum identificarea şi prevenirea riscurilor.

Un alt aspect al responsabilităţii corporative este agreerea intereselor şi aşteptărilor comune în sustenabilitate cu principalii influenţatori, în cadrul procesului de evaluare a materialităţii care a avut loc anul acesta şi la care au participat peste 150 de reprezentanţi din 35 de organizaţii.

Interviu Miroslav Majoroš CSR

 

Una dintre priorităţile care au reieşit în urma acestei evaluări o reprezintă concentrarea pe produse şi servicii responsabile şi sustenabile, precum Smart City – pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, şi Data Privacy – pentru apărarea dreptului la intimitate în mediul virtual al cetăţenilor. Începând din 2015, Telekom s-a angajat într-un proces fără precedent de informare şi educare a societăţii în vederea adoptării soluţiilor integrate Smart City. De asemenea, Telekom Romania se asigură că toate datele aflate în posesia sa sunt folosite numai în scopurile pentru care au fost colectate şi stocate şi că sunt bine protejate.

Telekom Romania s-a implicat activ şi intens în activităţi de susţinere a comunităţii, prin acţiuni de sponsorizare, programe sociale, campanii de prevenţie pentru sănătate, în cadrul unor priecte care încurajează utilizarea tehnologiei pentru dezvoltare comunitară. Astfel, numeroase proiecte concepute de ONG-uri sunt finanţate anual în cadrul programului Teimplici.ro, Bursele Telekom asigură reusurse unor studenţi merituoşi, iar prin programul Mişcarea Face Bine compania stimulează un mare număr de români să aibă o viaţă sănătoasă. Investiţia în societate a fost de peste 600.000 de euro în cursul anului 2015, inclusiv prin proiecte proprii sau prin intermediul Fundaţiei Telekom România.

Nu în ultimul rând, Telekom Romania susţine mediul înconjurător prin adoptarea unei politici de protecţie a mediului şi prin programe interne de stimulare a colectării şi reciclării deşeurilor, reducere a consumului de energie şi resurse, având în permanenţă în vedere faptul că viitorul sustenabil înseamnă funcţionarea businessului cu surse de energie regenerabilă.

Vă invităm să citiţi pe larg despre toate acestea în Raportul de responsabilitate corporativă 2015.Telekom Romania anunţă cei zece studenţi câştigători ai „Burselor Telekom”, ediţia 2016


Prin programul “Bursele Telekom”, ajuns anul acesta la a şaptea ediţie, zece studenţi de excepţie vor beneficia de câte o bursă anuală în valoare totală de 11.250 de lei pe durata anului universitar 2016-2017.

Câştigătorii ediţiei din acest an a programului sunt:

 1. Sergiu-Andrei DINU de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi;
 2. Andreea-Diana MANOLESCU de la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti;
 3. Bogdan-Viorel VÎLCELEANU, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
 4. Nicolae ANDRONIC-GORCEA de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj-Napoca;
 5. Samuiel BIZU de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş;
 6. Sorin-Sebastian MIRCEA de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca;
 7. Mihaela-Alexandra ROMAN de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
 8. Cristiana-Maria POPESCU de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
 9. Mihai GHERMAN de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj-Napoca;
 10. Alexandru ZANCĂ de la Facultatea de Biologie-Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Pe lângă cele zece burse, Telekom Romania oferă anul acesta şi cinci menţiuni, care constau în tablete Samsung Galaxy Tab A9.7, în valoare de 1.239 RON (TVA inclus) fiecare. Menţiunile au fost acordate următorilor studenţi:

 1. Denisa-Ligia MATEI, Academia de Studii Economice din Bucureşti;
 2. Bianca-Maria Popa, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
 3. Ana-Maria Gîbu, Facultatea de Litere, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi;
 4. Mihnea-Claudiu Stoica, Facultatea de Inginerie Medicală, Universitatea Politehnică Bucureşti;
 5. Alexandru BUŞE-DRAGOMIR, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova.

“Ca în fiecare an, juriul a avut sarcina extrem de dificilă să aleagă zece câştigători dintre atâţia tineri excepţionali. Ne bucurăm să vedem mulţi tineri cu potenţial, tineri ambiţioşi, studenţi care fac lucruri extraordinare încă din şcoală şi care doresc să aibă şansa să pună în practică mai departe idei foarte creative. Le mulţumim tuturor celor care au aplicat pentru o bursă anul acesta, dar şi juriului şi celor care au promovat iniţiativa Telekom şi care au crezut în proiect de-a lungul timpului”, a spus Ruxandra Vodă, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

Ediţia 2016 a programului “Bursele Telekom” a fost deschisă studenţilor din anul I licenţă din universităţile de stat, indiferent de profil. În concurs au fost înscrise 360 de aplicaţii din care juriul a ales 20 de finalişti şi 10 câştigători în urma interviurilor de selecţie.

Juriul a fost format din: Cristina Bazavan – jurnalist şi blogger, cu o experienţă în media de peste 17 ani; Mihaela Perianu - fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 23 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training; Sorin Psatta - Integrated Communication Director la Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti; Alina Luca - Coordonator senior comunicare internă, evenimente şi responsabilitate corporativă în cadrul Telekom Romania; Daniela Samsonescu - bursieră a ediţiei 2011 a programului “Bursele Telekom”, în prezent inginer horticol şi economist, absolventă de masterat în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi; Dan-Alexandru Țoc -  bursier al ediţiei 2015 în cadrul programului “ Bursele Telekom”, în prezent student în anul IV la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca.Listă Finalişti Bursele Telekom 2016


 1. Denisa-Ligia MATEI
 2. Alexandru-Ionuţ COROLAN
 3. Sergiu-Andrei DINU
 4. Daniela-Gabriela ANDREI
 5. Bianca-Maria POPA
 6. Andreea-Diana MANOLESCU
 7. Bogdan-Viorel VÎLCELEANU
 8. Nicolae ANDRONIC GORCEA
 9. Alexandru BUŞE-DRAGOMIR
 10. Ana-Maria GÎBU
 11. Lorena DAVIDEL
 12. Samuiel BIZU
 13. Sergiu-Mihail CONDREA
 14. Sorin-Sebastian MIRCEA
 15. Alexandra-Mădălina MIHAI
 16. Mihaela-Alexandra ROMAN
 17. Mihnea-Claudiu STOICA
 18. Cristiana-Maria POPESCU
 19. Mihai GHERMAN
 20. Alexandru ZANCABurse în valoare totală de 112.500 lei oferite de Telekom Romania pentru 10 studenţi emeriţi


 • Telekom Romania continuă să susţină excelenţa în educaţie prin lansarea celei de-a şaptea ediţii a programului “Bursele Telekom”;
 • În premieră, în afară de desemnarea a zece bursieri, Telekom Romania va acorda cinci premii speciale.

Zece studenţi din România pot beneficia, în cursul anului universitar 2016-2017, de câte o bursă de excelenţă din partea Telekom Romania în cadrul programului “Bursele Telekom”, ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Valoarea  fiecăreia dintre acestea este de 11.250 lei, acordată în tranşe lunare pe durata anului universitar curent.

Programul “Bursele Telekom” intenţionează să identifice tineri cu potenţial de lideri, pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studii, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte clare, care s-au făcut remarcaţi prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. 

“Sprijinirea excelenţei în educaţie este unul din pilonii strategiei de responsabilitate corporativă a Telekom Romania, iar implementarea programului <<Bursele Telekom>> pentru al şaptelea an consecutiv reflectă angajamentul companiei în această direcţie. Anul acesta am decis să facem un pas mai departe şi am suplimentat numărul total de premii care vor fi oferite la finalul programului”, spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare grupul Telekom Romania.

Ca şi până acum, selecţia beneficiarilor celor 10 burse se va face în două etape: depunerea dosarelor şi susţinerea interviurilor. Candidaţii eligibili sunt studenţii cu vârsta maximă de 30 de ani, înscrişi în anul I de studiu la cursurile la zi ale unei instituţii acreditate de învăţământ superior de stat din România. Depunerea dosarelor va avea loc până pe 10 noiembrie inclusiv, conform termenilor şi condiţiilor din regulamentul de participare disponibil pe www.burseletelekom.ro.

În intervalul 21-22 noiembrie se vor desfăşura interviurile cu cei 20 de finalişti aleşi în prima etapă în urma cărora vor fi selectaţi cei 10 câştigători ai ediţiei 2016 a “Burselor Telekom”, care vor fi anuntaţi pe data de 25 noiembrie. Juriul cu care se vor întâlni finaliştii este format din Mihaela Perianu (fondator şi Managing Partner la AIMS Human Capital  şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training), Cristina Bazavan (jurnalist şi blogger), Sorin Psatta (Lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi Director de Strategie al Graffiti BBDO România), Alina Luca (coordonator senior Comunicare Internă, evenimente şi responsabilitate corporativă în cadrul Telekom Romania), Daniela Samsonescu şi Dan Alexandru Ţoc, foşti bursieri Telekom Romania.

Anul acesta, alături de cele 10 burse oferite, vor fi acordate încă 5 premii speciale constând în tablete Samsung Galaxy Tab A9.7, pentru următorii clasaţi, în funcţie de punctajul obţinut în urma interviurilor.

De la iniţierea programului şi până în prezent, peste 2.400 de tineri s-au înscris în competiţie, 95 dintre aceştia beneficiind de sprijin financiar din partea Telekom Romania.

Mai multe informaţii şi condiţiile de participare sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.

 Telekom Romania anunţă câştigătorii ediţiei 2015 a „Burselor Telekom”


Zece studenţi vor beneficia de câte o bursă anuală în valoare totală de peste 10.000 de lei, acordată pe durata întregului an universitar 2015 – 2016, în cadrul programului “Bursele Telekom”. Câştigătorii ediţiei din acest an a programului sunt:

 1. Maria Mădălina BLAGA, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti
 2. Alexandru-Ioan DROSU, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
 3. Alexandu-Ionuţ DUȚĂ, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
 4. Nicoleta-Monica FOTEA, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
 5. Răzvan Marian MIHĂILĂ, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
 6. Mihai Răzvan OPREA, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
 7. Zsolt PÜNKÖSTI, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
 8. Ioana SCUTELNICU, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
 9. Antonia Cosmina STANCU, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
 10. Dan Alexandru ŢOC, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

“Îi felicităm pe câştigătorii celor 10 burse acordate anul acesta şi le urăm mult succes tuturor studenţilor care s-au înscris în programul Burselor Telekom. Totodată dorim să le mulţumim universităţilor, asociaţiilor studenţeşti, reprezentanţilor mass-media şi bursierilor din anii trecuţi care au promovat şi au susţinut programul nostru. Până în prezent 95 de tineri au beneficiat de burse de excelenţă prin programele pe care compania le-a derulat de-a lungul timpului”, declară Ruxandra Vodă, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

Peste 650 de studenţi au aplicat pentru ediţia din acest an a programului “Bursele Telekom”, iar juriul a evaluat cei 20 de finalişti pe durata a două zile de interviuri, în urma cărora au fost desemnaţi cei 10 câştigători. Anul acesta programul “Bursele Telekom” a fost deschis tuturor studenţilor la zi din universităţile de stat, indiferent de profil şi de anul de studiu.

Juriul a fost format din: Cristina Bazavan – jurnalist şi blogger, cu o experienţă în media de peste 16 ani; Mihaela Perianu - fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 21 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training; Mihai Popa-Radu - Managing Partner al companiei Seeds for Success, una dintre cele mai reputate firme pe zona de Executive Coaching şi Leadership Skills Development din România; Sorin Psatta - Integrated Communication Director la Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti; Anca Păsat - Manager Resurse Umane în cadrul Diviziei Dezvoltare Organizaţională România, Telekom Romania; Theodora Manea – Bursier Telekom Romania, studentă la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, şi Adriana Nistor – Bursier Telekom Romania, studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică în cadrul Universităţii din Bucureşti.

Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” şi lista câştigătorilor sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.LISTĂ FINALIŞTI BURSELE TELEKOM 2015


 1. Maria Mădălina BLAGA, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti
 2. Ioan-Octavian BRANDULA, Facultatea de Mine, Universitatea din Petroşani
 3. Ionuţ Sebastian Alex CODIŢĂ, Facultatea de Medicină
 4. Alexandru-Ioan DROSU, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
 5. Alexandu-Ionuţ DUŢĂ, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
 6. Nicoleta-Monica FOTEA, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
 7. Mihnea ISTRATE, Facultate de Medicină
 8. Ioana-Alexandra MATACHE, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
 9. Elena-Alice MĂTĂŞEL, Facultatea de Textile, Pielărie şi Management Industrial din Iaşi
 10. Răzvan Marian MIHĂILĂ, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
 11. Denisa-Nicoleta NECIU, Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti
 12. Melania Loredana ONEA, Facultatea de Fizică, Universitatea din Bucureşti
 13. Mihai Răzvan OPREA, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
 14. Silviu-Costin POPA, Academia de Studii Economice din Bucureşti
 15. Sebastian-Alexandru POPA, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timişoara
 16. Zsolt PÜNKÖSTI, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universităţii Babeş-Bolyai
 17. Ioana SCUTELNICU, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
 18. Diana SIMON, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale
 19. Antonia Cosmina STANCU, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
 20. Dan Alexandru ŢOC, Facultate de MedicinăTelekom Romania acordă 10 burse de excelenţă în cadrul ediţiei 2015 a programului “Bursele Telekom”


 • Zece studenţi vor beneficia de câte o bursă în valoare totală de 10.000 de lei, acordată pe întreaga durată a anului universitar 2015 – 2016;
 • Anul acesta programul “Bursele Telekom” este deschis tuturor studenţilor la zi din Universităţile de Stat, indiferent de profil şi de anul de studiu;
 • Selectarea beneficiarilor se va desfăşura în perioada 18 noiembrie – 14 decembrie 2015.

Telekom Romania anunţă o nouă ediţie a programului „Bursele Telekom” prin care îşi propune să susţină tinerii cu rezultate academice deosebite. În cadrul ediţiei din acest an, zece studenţi vor beneficia de câte o bursă în valoare totală de 10.000 lei, acordată în tranşe lunare pe durata anului universitar 2015 – 2016.

„Programele de burse de excelenţă sunt deja un proiect cu tradiţie în cadrul grupului de companii Telekom Romania. Astfel, încă din anul 2002 am desfăşurat o serie de iniţiative menite să sprijine tineri valoroşi, cu potenţial, în parcursul lor educaţional, fundamentul pentru o viitoare carieră de succes. Până în prezent 85 de tineri au beneficiat de burse de excelenţă prin programele pe care le-am derulat de-a lungul timpului. În plus, proiectul pe care l-am desfăşurat în vara acestui an cu fonduri europene a permis unui număr de 200 de studenţi să urmeze stagii de practică în cadrul Telekom Romania”, a declarat Ruxandra Vodă, Director Comunicare grupul Telekom Romania.

Selectarea beneficiarilor celor 10 burse se va desfăşura în perioada 18 noiembrie – 14 decembrie 2015 şi va include două etape: concurs de aplicaţii şi interviu. Prima etapă, care este eliminatorie, va avea loc între 18 noiembrie - 4 decembrie şi presupune înscrierea în concurs, conform termenilor şi condiţiilor din regulamentul de participare disponibil pe www.burseletelekom.ro. În urma analizei înscrierilor vor fi selectaţi 20 de candidaţi. În cadrul celei de-a doua etape a proiectului, care va avea loc în zilele de 10 şi 11 decembrie, cei 20 de candidaţi vor fi intervievaţi de către un juriu care va desemna cei 10 câştigători. Aceştia vor fi anunţaţi pe 14 decembrie 2015, pe www.burseletelekom.ro.

Juriul va fi format din:

 • Cristina Bazavan – jurnalist şi blogger, cu o experienţă în media de peste 16 ani;
 • Mihaela Perianu - fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 21 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training;
 • Mihai Popa-Radu - Managing Partner al companiei Seeds for Success, una dintre cele mai reputate firme pe zona de Executive Coaching şi Leadership Skills Development din România;
 • Sorin Psatta - Integrated Communication Director la Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti;
 • Anca Păsat - Manager Resurse Umane în cadrul Diviziei Dezvoltare Organizaţională România, Telekom Romania;
 • Theodora Manea – Bursier Telekom Romania, studentă la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept;
 • Adriana Nistor – Bursier Telekom Romania, studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică în cadrul Universităţii din Bucureşti.

Candidaţii eligibili sunt tineri cu vârsta maximă de 30 de ani, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective clare de carieră, care au absolvit liceul şi sunt studenţi în cadrul unei instituţii de învăţământ superior de stat, categoriile „fără plată” sau „cu plată”, la zi, indiferent de profil şi de anii de studiu (I, II, III, IV, V, VI sau master). Candidaţii pot aplica pe website-ul www.burseletelekom.ro, secţiunea Aplicaţii, până pe data de 4 decembrie, ora 17:00. Câştigătorii ediţiei


Câştigătorii ediţiei 2014 sunt:

Maria-Diana BANU 
Teodora CIUPAG 
Mădălina-Ionela CIZMAŞ 
Andreea-Loredana DIEACONU 
Andrei-Daniel EPURE 
Ion FRĂŢILESCU 
Amalia-Ioana OANĂ 
Maria PRISACARIU 
Teodora-Bianca TALPOŞ 
Paul VACARIU